Použité suroviny receptu Pepřové kari ze Srí Lanky:
1 kg hovězí svíčkové
| 2 lžíce oleje
| sůl
| 2 lžičky zeleného pepře
| 50 g oddenku čerstvého zázvoru
| 2 střední cibule
| 4 stroužky česneku
| 2 lžíce másla
| 2 lžíce kari
| šťáva z 1/2 limety
| 1/2 l kokosového mléka z konzervy
| meduňkové listy
| 400 g bambusových výhonků z konzervy
Postup přípravy receptu Pepřové kari ze Srí Lanky:
Maso nakrájíme na malé plátky. Olej smícháme se solí a pepřem, pokapeme maso a 30 minut marinujeme. Zázvor oloupeme, nakrájíme na tenké plátky. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme do osmahnuté cibule. Posypeme kari kořením, zamícháme a podusíme 2 minuty. Přisypeme zázvorové plátky a vlijeme kokosové mléko. Povaříme dalších 10 minut. Omáčku slijeme do jiné nádoby a udržujeme na teplém místě. Maso prudce orestujeme na pánvi se zbývajícím tukem a vložíme do odstavené omáčky. Podle chuti přisypeme listy meduňky a povaříme. Bambusové výhonky necháme okapat na sítu a nakrájíme je na plátky, které vmícháme k masu. Necháme 5 minut prohřát. Podáváme s dušenou rýží.
Fotky receptu Pepřové kari ze Srí Lanky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!