Použité suroviny receptu Pepřové steaky s hruškou a nivou:
4 plátky hovězí svíčkové
| 2 velmi zralé hrušky
| 100 g nivy
| trocha hladké mouky
| olej na smažení
| hrubě mletý pepř
| sůl
| zavařené jeřabiny nebo brusinky na ozdobení
Postup přípravy receptu Pepřové steaky s hruškou a nivou:
Hovězí plátky jemně naklepeme, osolíme a opepříme. Hrušky rozpůlíme, zbavíme jádřinců a oloupeme. Do oleje rozpáleného na pánvi vložíme vždy 2 plátky masa a 2 poloviny hrušky řeznou plochou dolů. Maso opečeme zprudka z obou stran. Ve chvíli, kdy začneme opékat maso z druhé strany, otočíme i hrušku, položíme na ni tenký plátek nivy a dopečeme spolu s masem. Hotové steaky přeložíme na nahřáté talíře a položíme na ně hrušky s roztaveným sýrem. Vypečenou sťávu zaprášíme moukou a pánev na chvilku přiklopíme pokličkou. Steaky ozdobíme jeřabinami nebo brusinkami a přelijeme vypečenou šťávou. Další dvě porce připravíme stejným způsobem. Podáváme s opečenými brambory.
Fotky receptu Pepřové steaky s hruškou a nivou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!