Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Perníkový linecký koláč pro sváteční dny

fotka Perníkový linecký koláč pro sváteční dny
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 75 min
Hodnocení:  +++_______
Počet hodnocení: 10

Použité suroviny receptu Perníkový linecký koláč pro sváteční dny:

2 1/4 hrnku smíchané polohrubé a hladké mouky (1:1)  | 1 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva  | 1 lžička mletého zázvoru  | 1 lžička mleté skořice  | 1/2 lžičky mletého hřebíčku  | 1/4 lžičky černého pepře  | 1/2 lžičky soli  | 1/2 hrnku napěchovaného hnědého cukru  | 110 g změklého másla  | 1/3 hrnku melasy nebo medu  | 2 velké žloutky  | 1 velký bílek  | 1 1/4 hrnku malinové nebo rybízové marmelády nebo džemu

Postup přípravy receptu Perníkový linecký koláč pro sváteční dny:

Předehřát troubu na 165 °C a dát mřížku do spodní části trouby.
Do mísy přesít mouky, koření, sůl, prášek do pečiva a přidat tam cukr, vše promíchat a přidat kousky másla. Našlehat asi 2 minuty a přidat melasu a žloutky. Míchat tak 30 sekund, až se vše spojí.
Vyklopit těsto na trochu pomoučený vál a 2/3 těsta vyválet na 30 cm kruh asi 7 mm tlustý. Vložit do 25 cm formy na koláče (nejlépe s vyjímacím dnem) a potřít džemem. Dát na 30 minut do chladničky odpočinout.
Mezi trochu pomoučenými kusy pergamenového papíru vyválet zbývající 1/3 těsta na 25 cm kruh (vykrojit formou na koláč). Položit ho na plech a dát na 30 minut, nebo až ztuhne, do chladničky odpočinout. Pomocí formiček na sněhové vločky, nebo hvězdičky vykrájet z něj tvary. (Chcete-li, tak je můžete pocukrovat krystalovým cukrem a upéct asi 10 minut při 180 °C). Vrátit plech do chladničky na dalších 30 minut.
Mírně našlehat bílek a potřít jim okraje koláče. Nechat opatrně sklouznout z plechu vykrájený kruh těsta a spojit okraje spodní a vrchní části těsta. Dát do chladničky ztuhnout na 30 minut.
Péct v předehřáté troubě tak dlouho, až je těsto zlatově hnědé a džem bublá, asi 50 - 60 minut. Nechat úplně vychladnout na mřížce. Přendat na servírovací mísu a podávat bez pocukrování.



Fotky receptu Perníkový linecký koláč pro sváteční dny:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Perníkový linecký koláč pro sváteční dny
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !