Použité suroviny receptu Pestrobarevný jehněčí špíz:
1 lžička šalvěj
| 1 ks oranžová paprika
| 1 lžička majoránka
| 1 ks žlutá paprika
| 500 g jehněčí maso
| 1 lžička tymián
| 150 g krájená anglická slanina
| 10 ks středně velké žampiony
| 2 ks červená cibule
| podle chuti: drcený bílý pepř a sůl
| podle potřeby: olej
Postup přípravy receptu Pestrobarevný jehněčí špíz:
Jehněčí maso očistíme a nakrájíme na větší kostky. Cibule oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Papriku zbavíme zrníček a nakrájíme na čtverečky. Plátky anglické slaniny (nebo libové šunky) stočíme. Hlavičky žampionů oloupeme a překrojíme na polovinu.
Kostky masa, cibuli, papriku, slaninu a žampiony střídavě napichujeme na špízy. Připravené špízy osolíme, opepříme a obalíme bylinkami.
Necháme je 10 minut "nasát vůni" a poté je vložíme na pánev s dostatečným množstvím rozpáleného oleje. Po všech stranách opečeme.
Hotové špízy rozdělíme na talíře a podáváme se salátem z čerstvé zeleniny.
Pokud chceme jíst zdravě, nebo držíme dietu - nahradíme anglickou slaninu libovou šunkou, nebo ji vynecháme úplně.
Fotky receptu Pestrobarevný jehněčí špíz:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!