Použité suroviny receptu Pikantní čokoládová pěna s červeným pepřem:
175 g hořké čokolády
| 150 ml šlehačky
| 100 ml smetany na vaření
| 1 ks vejce
| 1 bal. vanilkového cukru
| 2 kávové lžičky červeného pepře celého
| na ozdobu máta
Postup přípravy receptu Pikantní čokoládová pěna s červeným pepřem:
Čokoládu drobně nasekáme. Smetanu (na vaření) svaříme s cukrem, vsypeme čokoládu a rozmixujeme, až se čokoláda rozpustí. Pak přidáme vejce a rovněž ho rozmixujeme. Necháme zchladnout.
Zatím ušleháme smetanu ke šlehání a zlehka ji vmícháme do vlažné čokoládové směsi spolu s červeným pepřem. Pěnu necháme v pohárech vychladit.
Zdobíme šlehačkou, kuličkami červeného pepře a třeba lístky máty.
Fotky receptu Pikantní čokoládová pěna s červeným pepřem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!