Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 19.03. 2024
Dnes má svátek Josef
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pikantní jehněčí na mandlích a smetaně

fotka Pikantní jehněčí na mandlích a smetaně
Vložil:
Porcí:5
Doba přípravy: 70 min
Hodnocení:  ++++______
Počet hodnocení: 12

Použité suroviny receptu Pikantní jehněčí na mandlích a smetaně :

900 g vykostěného jehněčí masa  | 4 cibule  | 80 g tuku  |  lžička soli  |  špetka šafránu  | 120 ml smetany a jogurtu  | 4 stroužky česneku  | 2 lžíce sekané pažitky  | 1 lžička čerstvě umletého černého pepře  | 1 lžíce opraženého a rozdrceného máku  | 1 lžička zázvoru  | 4 semena kardamonu  | 100 g oloupaných roztlučených mandlí

Postup přípravy receptu Pikantní jehněčí na mandlích a smetaně :

Prolisujeme jogurt a smetanu hustší tkaninou, abychom odstranili vlhkost a uschováme je. Maso otřeme vlhkou utěrkou, osušíme a nakrájíme je na kousky velikosti mandle. Cibuli nakrájíme a na polovině tuku ji opražíme dohněda. Vyjmeme ji, necháme okapat a uschováme. Na zbývajícím tuku opečeme maso do zlatohněda. Česnek utřeme, smícháme s trochou vody, vlijeme na maso a tekutinu vysušíme na prudkém ohni. Přidáme zázvor rozmíchaný v trošce vody a opět vysušíme. Ochutíme černým pepřem a mákem. Zvlhčíme jogurtem, osolíme, promícháme a vaříme při střední teplotě. Smícháme pažitku s mandlemi a přidáme k masu. Obohatíme smetanou, přidáme šafrán a drcený kardamon. Vaříme a mícháme, dokud se obsah neodpaří na polovinu. Přilijeme citrónovou šťávu, přikryjeme pokličkou a vložíme do mírně vyhřáté trouby asi na 20 minut. Během této doby pokrm občas protřepeme.


Fotky receptu Pikantní jehněčí na mandlích a smetaně :

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Pikantní jehněčí na mandlích a smetaně
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Beránek