Léto - čas jahodLéto - čas jahod Čas malinČas malin Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 16.07. 2018
Dnes má svátek Luboš
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Pikantní libová pečeně

fotka Pikantní libová pečeně
Vložil:
Porcí:5
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  ++++++++++
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Pikantní libová pečeně:

1 kg vepřové pečeně s kostí (vcelku)  |  sůl  | 1 lžíce másla  | 1lžíce vepřového sádla  | 1 lžíce slunečnicového oleje

Postup přípravy receptu Pikantní libová pečeně:

Vepřové maso (s kostí) omyjeme a nakrájíme přes vlákno na silnější plátky (budoucí porce pro 1 osobu) až ke kosti. (Maso na pečeni zůstává vcelku, jen je asi do 3/4 – ke kosti – naříznuté.) Pokud na povrchu pečeně zůstalo trochu tučného – lehce ho nařízneme na čtverečky, aby se lépe vypeklo. V rendlíku rozehřejeme 1 lžíci másla a 1 lžíci sádla, přidáme 1 lžíci oleje, 1 vrchovatou lžíci směsi koření „Bavorská pečeně“ a 1 lžičku soli. Vše dobře promícháme a necháme vychladit. Vzniklou směsí potřeme maso - nejprve v řezu, maso následně ovážeme vhodnou nití nebo spíchneme malými grilovacími jehlicemi, aby se „neotvíralo“, a potom ze všech stran na povrchu. Přendáme do misky, uzavřeme a necháme cca 12 hodin marinovat.

Troubu předehřejeme na 200 °C, maso přendáme do vhodného pekáčku, podlijeme vodou a pečeme ze začátku 1 hodinu přikryté (alobalem nebo pokličkou) a dále asi 45 minut odkryté (dle typu trouby). Při pečení podléváme vodou a každých 10 minut poléváme maso výpekem.

Podáváme se špenátem a různými typy vhodných knedlíků.


Fotky receptu Pikantní libová pečeně:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Pikantní libová pečeně
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !