Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pikantní listové těsto aneb prasečí ouška s parmskou šunkou, sýrem goudou a s vůní zelené petrželky

fotka Pikantní listové těsto aneb prasečí ouška s parmskou šunkou, sýrem goudou a s vůní zelené petrželky
Vložil:
Porcí:8
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  ++++______
Počet hodnocení: 20

Použité suroviny receptu Pikantní listové těsto aneb prasečí ouška s parmskou šunkou, sýrem goudou a s vůní zelené petrželky:

300 g zmrazeného listového těsta  | 100 g sýra typu gouda  | 50 g zauzené šunky  | 1/2 svazku petrželky  | 1 žloutek  |  čerstvě umletý pepř

Postup přípravy receptu Pikantní listové těsto aneb prasečí ouška s parmskou šunkou, sýrem goudou a s vůní zelené petrželky:

Listové těsto vyjmeme z obalu a necháme roztát. Sýr jemně nastrouháme, parmskou šunku nakrájíme na nudličky. Petrželku najemno nasekáme. Pláty listového těsta rozložíme na pomoučený vál tak, aby se lehce překrývaly, a vyválíme z nich obdélník cca 20x40 cm. Žloutek rozkvedláme a potřeme jím těsto, na které potom klademe šunku, pak strouhaný sýr a jemně nasekanou petrželku a opepříme. Plát těsta z obou delších stran srolujeme a lehce přitlačíme. Zabalíme do fólie a necháme v mrazničce 20 minut chladit. Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia a vyložíme dva plechy papírem na pečení. Těsto vyjmeme z mrazničky, odstraníme fólii a roli krájíme asi na 1 cm silné plátky. Ty s dostatečným odstupem klademe na plech a každý pak pečeme asi 10-12 minut dozlatova. Těsto bude nadýchané, budeme-li mít v troubě během pečení šálek s vodou. Ouška vyjmeme, necháme vychladnout a podáváme.


Fotky receptu Pikantní listové těsto aneb prasečí ouška s parmskou šunkou, sýrem goudou a s vůní zelené petrželky:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Pikantní listové těsto aneb prasečí
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !