Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Výherní anketa
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.10. 2018
Dnes má svátek Michaela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Pikantní řízek ve smetanové omáčce

fotka Pikantní řízek ve smetanové omáčce
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 90 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Pikantní řízek ve smetanové omáčce:

2 kelímky smetany  |  olej nebo sádlo  | 1 kg srnčího masa  | 80 g cibule  | 3 lžíce plnotučné hořčice  |  pepř  |  sůl

Postup přípravy receptu Pikantní řízek ve smetanové omáčce:

V tomto receptu jsem použila již snad všechny druhy masa (vepřové, krůtí, pštrosí, drůbeží, kančí, jelení, srnčí). Nejlepší je ovšem srnčí.
Srnčí hřbet nebo kýtu nakrájíme ostrým nožem na asi 1 cm silné plátky. Z kilogramu masa bychom měli nakrájet asi 8 plátků - porcí. Maso opatrně naklepeme rukou. Pokud použijeme jiný druh masa, je možno jej naklepat paličkou.
Každý plátek osolíme a opepříme. Naskládáme je na talíř, překryjeme fólií a necháme jej v lednici odležet. Maso potřebuje aspoň hodinu.
Mezitím si oloupeme cibuli. Potřebujeme jí stejné množství jako masa, ale ne na váhu, ale na porce. Cibuli nakrájíme na plátky nebo čtvrtky.
Vezmeme dostatečně velký kastrol. Musí v něm být dostatek místa na maso, cibuli a ještě omáčku.
Do toho kastrolu naskládáme postupně vrstvu cibule a vrstvu masa. To všechno opakujeme, dokud nic nezbude. Vše zalijeme olejem nebo sádlem a dusíme, dokud maso nezměkne. Pak maso vhodným nástrojem vyjmeme a do zbytku v kastrolu přidáme 3 - 4 lžíce hořčice a smetanu. Podle chuti můžeme přidat sýr Smetanito. Krátce povaříme za vytrvalého míchání. Nakonec vratíme maso do kastrolu a je hotovo.
Porci masa na talíři omáčkou přelijeme a nejlepší přílohou jsou opékané brambory nebo hranolky.


Fotky receptu Pikantní řízek ve smetanové omáčce:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Pikantní řízek ve smetanové omáčce
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Bankovky