Použité suroviny receptu Pikantní zapečené toasty s ananasem, zázvorem a feferonkou:
4 plátky toastového chleba
| 20 g másla
| 4 plátky šunky
| 250 g ananasového kompotu
| 6 g zázvora
| 2 čerstvé feferonky
| 80 g tvrdého sýra
Postup přípravy receptu Pikantní zapečené toasty s ananasem, zázvorem a feferonkou:
Toastový chléb důkladně opečeme po obou stranách, nejlépe v toasteru nebo nasucho na pánvi. Zázvor pečlivě očistíme a pak ho najemno nastrouháme. Na pánvi dobře rozehřejeme máslo, přidáme drobně pokrájené feferonky a kávovou lžičku jemně nastouhaného zázvoru. Všechno krátce orestujeme, ale musíme dát pozor protože zázvor nesmí zhnědnout. Pak orestovaný zázvor s feferonkami podlejeme trochou šťávy z ananasu a pečlivě promícháme. Do zázvorové směsi vložíme kolečka ananasu. Během vaření ananas otáčíme a pozvolna vaříme až do vyvaření šťávy. Pak ananas odstavíme z plotny a necháme ho pomalu vychladnout. Jedno kolečku ananasu opatrně nakrájíme nadrobno a promícháme se zbylou směsí. Na opečené toasty položíme plátky šunky, na každý plátek kolečko ananasu, lžičku zázvorově směsi a celé pečlivě posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem. Připravené toasty pak vložíe do trouby a dokonale zapečeme.
Fotky receptu Pikantní zapečené toasty s ananasem, zázvorem a feferonkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!