Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Pisciotta – koláč s olivovým olejem

fotka Pisciotta – koláč s olivovým olejem
Vložil:
Porcí:8
Doba přípravy: 75 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 10

Použité suroviny receptu Pisciotta – koláč s olivovým olejem:

2 vejce  | 100 g krystalového cukru  |  nastrouhaná kůra z jednoho citronu  |  sůl  | 50 ml dezertního vína Marsala  | 50 ml mléka  | 100 ml extra panenského olivového oleje + trocha na vymazání formy  | 1 lžíce prášku do pečiva  | 160 g polohrubé mouky  | K PODÁVÁNÍ  | 250 g čerstvých či mražených jahod  |  moučkový cukr podle chuti  |  šlehačka

Postup přípravy receptu Pisciotta – koláč s olivovým olejem:

1. Předehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Vejce utřete s cukrem do pěny, přidejte nastrouhanou citronovou kůru, sůl, víno, mléko a olivový olej. Na závěr přisypejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a důkladně promíchejte.
2. Formu na biskupský chlebíček o objemu jeden litr potřete tenkou vrstvou olivového oleje, vlijte těsto a pečte v horní třetině trouby zhruba padesát minut. Po upečení nechte koláč asi deset minut chladnout.
3. Vychladlý koláč uvolněte nožem a vyklopte. Těsně před podáváním připravte jahodovou omáčku. Čerstvé jahody pokrájejte na větší kusy, mražené ponechte vcelku a dejte je do hrnce. Přilijte dvě lžíce vody, podle kyselosti ovoce přislaďte a za občasného míchání prohřejte. Omáčku s kopečkem šlehačky servírujte k plátkům pisciotty.


Fotky receptu Pisciotta – koláč s olivovým olejem:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Pisciotta – koláč s olivovým olejem
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !