Postup přípravy receptu Pivní závitek:
Z hovězí kýty nakrájíme plátky, které naklepeme, potřeme sardelovou pastou, opepříme. Na třetině jemně pokrájené cibule si orestujeme nakrájené uzené maso a očištěné pokrájené žampiony. Přidáme rajský protlak. Směsí plníme plátky masa, spíchneme párátkem nebo zavážeme nití a vložíme do základu, který jsme připravili z cibule orestované na tuku. Zalijeme pivem s vývarem. Necháme dusit v troubě, až jsou závitky měkké. Pak je vyjmeme, základ vyrestujeme do tuku a zaprášíme moukou, lehce orestujeme a zalijeme pivem se smetanou, ve které jsme rozmíchali koření a šťávu z citronu. Necháme povařit a omáčku přecedíme na závitky, ze kterých jme vyjmuli párátka nebo nitě. Krátce povaříme. Příloha: brambory, rýže nebo těstoviny.