200 ml oliv. oleje
| 1 bal. zelených oliv
| bazalka /čerstvá/
| těsto
| 1 lžička cukru
| 6 lžic olivový olej
| sůl
| 500 ml mléka
| 1000 g hl. mouky
| 50 g droždí
Postup přípravy receptu Pizza Focaccia:
Z 1 dl mléka, cukru a droždí si připravíme kvásek.
Na válu osolíme mouku, uděláme si v ní důlek, do kterého nalijeme vzešlý kvásek, olej a zbylé vlažné mléko. Zaděláme do hladkého těsta a přibližně hodinu necháme kynout.
Z vykynutého těsta vytvoříme čtyři placky, do kterých zatlačíme olivy a bazalku. Takto připravené placky pokládáme na olejem potřený a posolený plech.
Před pečením ještě zakapeme olejem hlavně okolo oliv a bazalky.
Pečeme v předehřáté troubě na 175°C přibližně 25 minut. Vynikající jsou ještě horké.