Použité suroviny receptu Plakija ze zelené fazolky:
250 g zelené fazolky
| 20 ml oleje
| 10 g mrkve
| 15 g celeru
| 30 g cibule
| 40 g rajčat
| 5 g mouky
| 10 g citrónu
| 5 g česneku
| 5 g zelené petržele
| 2 g soli
Postup přípravy receptu Plakija ze zelené fazolky:
Umyté a očištěné zelené fazole vložíme do vroucí, osolené vody a vaříme do změknutí. Ocedíme a vodu uchováme. Do části studeného tuku s malým množstvím vody a soli vložíme cibuli nakrájenou na plátky, mrkev a celer nakrájené na kousky a dusíme do změknutí. Dále vložíme kousky rajčat a plátky česneku. Znovu podusíme. Dušenou zeleninu smícháme se zelenou fazolí a položíme na plech. Posypeme nadrobno nakrájenou petrželí a zalijeme vodou z fazolí (poměrné množství), ve které je rozmíchána mouka. Přilijeme zbytek oleje, poklademe plátky rajčat, pokapeme citrónovou šťávou a zalijeme malým množstvím vody s fazolí. Podáváme studené.
Fotky receptu Plakija ze zelené fazolky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!