Použité suroviny receptu Plněná krůtí roláda v listovém těstě:
800 g krůtích prsíček vcelku
| 500 g listového těsta
| sezamová semínka
| marináda
| 2 kel. jogurtu
| 1/2 dl oleje
| 2 str. česneku
| 1 vejce na potření
| náplň
| 1 vejce
| 500 g mletého krůtího masa mraženého
| 100 g parmazánu
| pepř
| sůl
| eidam
Postup přípravy receptu Plněná krůtí roláda v listovém těstě:
Krůtí maso omyjeme, osušíme, podélně rozkrojíme a naklepeme. Vložíme na 2 hodiny do jogurtové marinády.
Marináda: Česnek oloupeme a utřeme se solí a pepřem. Vmícháme do jogurtu.
Nádivka: Mleté krůtí maso necháme rozmrazit a smícháme s vejcem a strouhaným sýrem. Nesolíme. Maso již bývá osolené. Necháme odležet v chladu.
Krůtí prso vyjmeme z marinády, osušíme a rozložíme na alobal. Potřeme stejnoměrně nádivkou a pomocí alobalu srolujeme. Konce alobalu uzavřeme a vložíme do horké trouby na 20 minut. Potom odstraníme alobal a roládu necháme vychladnout.
Listové těsto rozválíme a zabalíme do něj vychladlou roládu. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovým semínkem. Upečeme v horké troubě do zrůžovění.
Plněnou krůtí roládu v listovém těstě podáváme s vařeným bramborem, zeleninou nebo dušeným špenátem.
Studenou krůtí roládu můžeme podávat i jako předkrm. Zdobíme olivami a zeleninou.
Fotky receptu Plněná krůtí roláda v listovém těstě:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!