Použité suroviny receptu Plněná pečeně z pravé svíčkové:
1/2 lžičky mletý černý pepř
| 4 lžíce olej
| 3/4 kg hovězí svíčková
| dle chuti: sůl
| nádivka:
| 100 g slanina
| 75 g výběrová šunka
| 1 ks cibule
| omáčka:
| 1,5 lžičky solamyl
| 200 ml vývar
| 200 ml zakysaná smetana
| 200 g žampiony
Postup přípravy receptu Plněná pečeně z pravé svíčkové:
Cibuli a houby si očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Slaninu nakrájíme nadrobno.
Rozehřejeme pánev a slaninu vyškvaříme. Přidáme cibuli s žampiony a na tomto základu je osmahneme. Šťávu slijeme, směs na ubrousku vysušíme. Šunku také nakrájíme na kostičky a smícháme s houbami. Osolíme a opepříme.
Maso po délce nařízneme, asi 3 až 4x. Směsí plníme zářezy, naplněný špalíček zavážeme nití. Na pekáči rozpálíme olej a maso zprudka opečeme ze všech stran. Přilijeme vývar, šťávu ze slaniny a hub a pomalu, za občasného přelívání maso dusíme.
Ve smetaně si rozmícháme solamyl, nalijeme do vypečené šťávy a povaříme. Omáčku zcedíme a popřípadě dochutíme.
Vhodnou přílohou jsou brambory nebo resty.
Fotky receptu Plněná pečeně z pravé svíčkové:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!