4 fenykly
| špetka soli
| na vymazání máslo a olej
| Náplň:
| 1 lžíce oleje
| 50 g anglické slaniny
| 300 g dušené rýže
| 1 červená paprika
| 100 g tvrdého sýra
| 10 oliv
| špetka soli
| špetka mletého pepře
Postup přípravy receptu Plněné fenykly:
Fenykly uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, vyjmeme je a necháme okapat. Po zchladnutí z nich seřízneme vršky a vnitřky aopatrně vydlabeme. Na Oleji osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu a přidáme dušenou rýži, nadrobno nakrájenou papriku a vnitřky fenyklů, nadrobno nastrouhaný sýr a olivy. Osolíme a okořeníme. Zapékací mísu vymažeme směsí oleje a másla a dáme do nich naplněné fenykly. Vložíme do předehřáté trouby a za občasného podlévání pečeme asi 20 minut.
Fotky receptu Plněné fenykly:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!