2 ks větší lilky
| sůl
| mletý pepř
| oregano
| 3 ks stroužky česneku
| 1 ks paprika
| 100 g plátkového sýra
| 100 g šunky
| pesto
| 1 lžíce oleje
| 30 g anglické slaniny
Postup přípravy receptu Plněné lilky:
Lilky omyjeme a osušíme, ostrým nožem do nich nakrojíme zářezy zhruba 1 cm od sebe. Nedokrojíme až do konce, jen tak aby se dovnitř vešla náplň. Lilky v zářezech osolíme a opepříme a potřeme prolisovaným česnekem smíchaným se sekaným oreganem. Máme-li sušené, posypeme. Do zářezů vložíme stočený plátek sýra a šunky a proužek papriky. Povrchy lilků potřeme lehce bazalkovým pestem a pokapeme olejem. Vložíme do olejem vymazané zapékací misky a posypeme anglickou slaninou nakrájenou na kostičky. Přikryjeme alobalem a pečeme zhruba 1 hodinu na 200 °C, zhruba 15 minut před dokončením sundáme alobal, aby slanina a sýr zezlátly. Ozdobíme zelenými bylinkami a podáváme se zeleninou.
Fotky receptu Plněné lilky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!