Postup přípravy receptu Plněné slovenské roštěnky :
Nádivka: Sušené houby namočíme na hodinu do vody, potom z nich slijeme vodu a podusíme je na tuku. Čerstvé žampióny (houby) očistíme, nakrájíme na kousky a na tuku zhruba 10 minut podusíme. Přidáme k nim na kostičky nakrájený brambor a stejně nakrájenou šunku. Směs zahustíme vejci, osolíme a opepříme, řádně promícháme.
Plátky masa s nádivkou stočíme do závitků, poprášíme hladkou moukou, převážeme je nití nebo upevníme masovými jehlami či párátky a opečeme je po všech stranách na oleji.
V papiňáku osmažíme dozlatova cibuli a vložíme opečené závitky. Přilijeme horkou vodu s rozpuštěnými přípeky z pánve, doplníme na žádoucí množství vývarem nebo vodou s kouskem masoxu a necháme zhruba 40 minut dusit.
Měkké závitky vyjmeme, omáčku zahustíme podle potřeby hladkou moukou, přidáme smetanu, dochutíme, přelijeme přes síto na závitky a necháme ještě chvíli prohřát.