Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Plný hrnec kuřecího masa

fotka Plný hrnec kuřecího masa
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 40 min
Hodnocení:  ++++++++-_
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Plný hrnec kuřecího masa:

2 kuřecí prsíčka  | 300 - 400 g kuřecích srdíček  | 300 - 400 g kuřecích jater  | 3 větší rajčata  | 2 bílé (zelené) papriky  | 2 velké cibule  |  česnek, olivy, olej, sůl, pepř, podravka

Postup přípravy receptu Plný hrnec kuřecího masa:

2 větší oloupané cibule nakrájíme na nudličky. V hlubším kastrólu (s kovovými uchy - kvůli pečení v troubě) - ideální je například Titanio rendlík - rozpálíme 2 polévkové lžíce (olivového) oleje a cibuli na něm opečeme mírně do zlatova. Ještě k Titanio rendlíku - má povrch Keravis s oxidem titania, je kovuvzdorný a nepřilnavý se zárukou 4 roky. Rendlík se dá použít i jako pekáč do trouby - což je případ našeho receptu.

Jakmile cibulka mírně zhnědne, přidáme do rendlíku očištěná (zbavená žilek) kuřecí srdíčka. Mírně osolíme a promícháme. Počkáme až srdíčka zesvětlají a přidáme na větší kostky nakrájené 2 kuřecí prsíčka. Opět trošku osolíme a promícháme.

Počkáme až zesvětlají i prsíčka a přidáme poslední druh masa - kuřecí játra - ty už ale nesolíme!!! Opět promícháme a mezitím si nakrájíme na nudličky 2 světlé papriky. Játra nám také změnila barvu (2-3 minuty) a to je čas přidat tu papriku.

4-5 stroužků česneku nakrájíme na větší plátky a spolu se zelenými olivami bez pecek (jeden sáček oliv - nálev slijeme mimo) přidáme do rendlíku s masem. Okořeníme směsí čerstvě namletých pepřů. 3 velká rajčata nakrájíme na silnější plátky a poklademe jako poslední vrstvu. Na rajčata nasypeme 2 polévkové lžíce podravky.

Vše přikryjeme pokličkou a dusíme na středním ohni asi 20 minut a pak vložíme bez pokličky do středně vyhřáte trouby. Zapékáme na mírném ohni asi 30 minut. Opět nedoléváme vodu - proto ale 1-2x během pečení maso zkontrolujeme.



Fotky receptu Plný hrnec kuřecího masa:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Plný hrnec kuřecího masa
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !