Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Plundry

fotka Plundry
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 45 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Plundry:

500 g hl. mouky  | 250 g tuku  | 2 dl mléka  | 2 vejce  | 40 g cukru  | 1 žloutek  |  sůl  | 1 bílek na potření  |  náplň:  | 4 jablka  | 20 g rozinek  |  šťáva z půl citronu  | 2 lžíce cukru  | 1 vanil. cukr  | 3 lžíce ml. ořechů

Postup přípravy receptu Plundry:

400 g mouky vsypeme do mísy a zaděláme ji vlažným kváskem z mléka, droždí a cukru. Přidáme vejce a sůl a důkladně zpracujeme vláčné těsto které necháme asi 1 hodinu kynout.
100 g mouky zpracujeme s tukem do malého bochánku, který mokrýma rukama vytvarujeme do tvaru čtverce. Dáme do ledničky. Vykynuté těsto rozválíme do tvaru čtverce a do jeho středu položíme na koso čtverec tukového těsta z ledničky. Těsto složíme jako obálku, aby tukové těsto bylo zcela zakryto. Válečkem těsto rozválíme na obdélník, který složíme na třetiny. Znovu rozválíme na obdélník a složíme na třetiny. Dáme na 20 minut do ledničky. Po vytažení znovu rozválíme a složíme na třetiny, vrátíme do ledničky a uděláme náplň: oloupaná jablka nastrouháme, zakapeme citronovou šťávou, zahustíme ořechy nebo perníkem, osladíme a vmícháme rozinky. Vychlazené těsto rozválíme na tloušťku 1 cm a rozkrájíme na obdélníky. Do středu každého dáme lžičku náplně, přehneme, okraje stiskneme k sobě a na jedné straně několikrát nastřihneme nůžkami. Rovnáme na plech vyložený papírem na pečení, potřeme rozšlehaným bílkem a upečeme. Zezačátku 200°C, za pět minut ztlumit na 180°C a dopéct dozlatova (celkem asi 15 minut)


Fotky receptu Plundry:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Plundry
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Pomlázka