300 g svíčkové
| 300 g panenské vepřové
| 300 g anglické slaniny
| 150 g moravské klobásy
| 120 ml rostlinného oleje
| 12 stroužků česneku
| 200 ml plzeňské dvanáctky
| 250 g červené kapie
| 4 cibule
| sůl
| mletý pepř
Postup přípravy receptu Plzeňský špíz:
Svíčkovou a panenskou vepřovou očistíme a nakrájíme z nich malé medajlonky. Mírně naklepeme, osolíme, opepříme a s kousky slaniny a kolečky klobásy střídavě napichujeme na špíz. Ten vložíme na rozpálený olej, prudce opečeme ze všech stran a dáme do trouby zvolna dopéct. Nebo potřeme olejem a dokončíme na otáčecím grilu. Cibuli nakrájíme na kolečka. Opereme, osušíme a pokrájíme kapie. Česnek oloupeme a nakrájíme. Ve výpeku společně orestujeme kolečka cibule a kousky kapie, potom přidáme česnek. Zastříkneme pivem a necháme krátce povařit. Dozlatova opečený či grilovaný špíz dáme na talíř a přelijeme připravenou pikantní šťávou s restovanou zeleninou. Příloha chléb nebo jiné pečivo.
Fotky receptu Plzeňský špíz:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!