Použité suroviny receptu Pohanka na způsob žemlovky:
2 hrnečky pohanky
| 4,5 hrnečku vody
| 2 jablka
| 1 hrst sušených švestek (nebo i čerstvých)
| 1 hrst rozinek
| 1 sáček vanilkového cukru
| 2 lžičky skořice
| dle potřeby Rama Crème Bonjour máslová pochoutka
Postup přípravy receptu Pohanka na způsob žemlovky:
Vypranou pohanku zalijeme vroucí vodou. Hrnec zabalíme do utěrky a necháme stát 20 - 30 minut. Po nabobtnání přebytečnou vodu slijeme. V misce si smícháme nastrouhané jablko, rozinky, 1 lžičku skořice a půl balení vanilkového cukru. Dno pekáčku zaplníme v přiměřené vrstvě polovinou připravené pohanky (používáme-li kvalitní nádobí není nutné vymazávat). Na tuto vrstvu nandáme směs z misky. Další vrstvu tvoří nakrájené sušené švestky. Druhou polovinu pohanky smícháme s 1 lžičkou skořice a zbytkem cukru a tímto zakryjeme vrch pekáčku. Poklademe kousky máslové Ramy nebo zakapeme olejem a dáme zapéct.
Fotky receptu Pohanka na způsob žemlovky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!