Použité suroviny receptu Polévka pana hostinského s červeným vínem:
500 g hovézího péra
| 100 g prorostlé slaniny
| 200 g cibule
| 2 lžíce oleje
| 1/4 l červeného vína
| 1/2 l masového vývaru
| 1 stroužek česneku
| 1 bobkový list
| 1 lžička tymiánu
| sůl,
| 200 g mrkve
| 2 paprikové lusky
| 4 lžíce nasekané petrželky
Postup přípravy receptu Polévka pana hostinského s červeným vínem:
Maso nakrájejte na 3 cm velké kousky, slaninu na kostičky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na plátky.
Olej a slaninu silně zahřejte ve velkém hrnci, maso osmahněte, častěji obracejte. Přidejte cibuli a opečte dozlatova. Přilejte víno a vývar.
Česnek oloupejte, nakrájejte na plátky a vařte s ostatním po dobu 30 minut. Paprikové lusky rozkrojte na čtvrtky, odstraňte semena, nakrájejte na nudličky a vařte společně posledních 10 minut.
Hotovou polévku posypte petrželkou a ochuťte.
Fotky receptu Polévka pana hostinského s červeným vínem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!