Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Boršč z Ukrajiny

fotka Boršč z Ukrajiny
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  ++++++____
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Boršč z Ukrajiny:

0,5 kg hov. masa  | 1 středně velká červ. řepa  | 1 mrkev  | 1 střední cibule  | 4 střední brambory  | 0,5 kg hlávkového zelí  | 2 bobkové listy  | 1 zelená peprika  | 1 lžíce nasekané petržele  |  olej na smažení  | 1 větší protlak  |  sůl

Postup přípravy receptu Boršč z Ukrajiny:

Uvaříme maso do měkka. Bujon přelijeme přes síto aby v něm nezůstaly kosti. Maso přebereme a vrátíme do vývaru. Dolijeme vodou a přivedeme k varu.

Mezitím čerstvou řepu nastrouháme na hrubém struhadle a 4-5 krát propláchneme ve studené vodě.

Když už vývar vaří, přidáme řepu. Řepa musí přijít do vroucí vody, jinak zčerná. Vaříme asi 20 min. Zkontrolujeme jestli řepa už není červená a je skoro bez barvy.

Mezitím na pánvi vzpěníme cibulí nakrájenou na jemno a přidáme k ní mrkev nastrouhanou na hrubém struhadle. Restujeme 5 min. a přidáme protlak s trochou vody(může být z polévky). Dusíme 10 min.

Mezitím nakrájíme zelí na nudličky a brambory na větší kousky, papriku na malé kostičky. Dáme do polévky vařit.

Potom přidáme podušenou mrkev s cibulí a protlakem do polévky a ještě vše společně povaříme 10 min. Nesmíme zapomenout na bobkový list.

Polévku ještě ochutnáme a dosolíme.


Do hotové polévky přidáme zelenou petrželku a odstavíme s ohně.


V létě místo zelí dáváme šťovík nakrájený na nudličky a 1-2 nakrájené vejce natvrdo. Je to strašně dobré.

K boršču přikusujeme stroužek česneku nebo zelenou cibulku. Do polévky na talíři přidáme lžíci kysané smetany. Já si drobím ještě chleba nebo rohlík.

Dobrou chuť.


Fotky receptu Boršč z Ukrajiny:

Boršč z Ukrajiny
Boršč z Ukrajiny
Boršč z Ukrajiny
Boršč z Ukrajiny
Boršč z Ukrajiny
Boršč z Ukrajiny
Fotky vložil: tvackova1,Nandiči 
Hodnocení receptu Boršč z Ukrajiny
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !