Cibuli oloupeme a nakrájíme na kousky. V hrnci s rozehřátým sádlem ji osmažíme dozlatova.
Plátky chleba nakrájíme na kousíčky a přidáme k cibuli. Po všech stranách osmažíme a přidáme utřený česnek. Poté vše zalijeme horkou vodou.
Vaříme, dokud chleba nezměkne. Potom ponorným mixérem vše umixujeme na hladkou kaši.
Polévku ochutíme solí a pepřem. Přidáme nasekanou petrželku a obě vejce, která necháme přibližně 3 minuty bez míchání vařit.
Na závěr promícháme a ještě 5 minut dovaříme.
Na talíři posypeme petrželkou.
no, to musím napsat : moje maminka kdysi dostala v práci recept na chlebovou polívku ..no tak vařila a vařila a přidávala chleba....byl jí plný "kotel", jedli jsme ji asi tři dny - pak se naštvala, šla a nakoupila asi tři kg kotlet...měli jsme hody - nedělala ani brambory, nedala ani chleba, že prý už tam je - a ukázala na žaludek .... zvláštní, co člověk nezapomene ani po 30 letech ...