Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dobrý boršč

fotka Dobrý boršč
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 90 min
Hodnocení:  ++++++++__
Počet hodnocení: 112

Použité suroviny receptu Dobrý boršč:

600 g přední hovězího masa  | 300-400g červené řepy  | 4 ks rajčat  | 100 g kořenové zeleniny  | 1 ks cibule  | 1 ks feferonky  | ocet dle chuti  | sůl,bobkový list,celý pepř, dle chuti  | 1 lžička cukru  | 3 lžíce tuku  | 1/2 malé hlávky zelí  | 1 lžíce hladké mouky  | 1 kelímek zakysané smetany  | 3 lžíce petrželky

Postup přípravy receptu Dobrý boršč:

Z masa (žebro nebo krk) připravíme obvyklým způsobem vývar. Možno v tlakovém hrnci. Očištěnou zeleninu drobně nakrájíme nebo nastrouháme,osmahneme na tuku a potom necháme asi půl hodiny dusit. Sama si pustí šťávu, případně přidáme malé množství vody. Rajčata můžeme nahradit protlakem. Do zeleniny přidáme koření, sůl a nakonec podle chuti několik lžic octa a malou lžičku cukru. Potom do dušené zeleniny přilejeme ocezený slaný masový vývar, opět přivedeme k varu a mírně zahustíme jíškou z 1 lžíce hladké mouky. Povaříme. Před koncem varu do polévky vložíme nakrájené maso z vývaru. Při podávání přidáme do každého talíře lžíci zakysané smetany a zelenou nať pertželky, nebo jarní cibule.

Poznámka: zeleniny se vám bude zdát hodně, ale dušením zmenší objem.


Fotky receptu Dobrý boršč:

Dobrý boršč
Dobrý boršč
Dobrý boršč
Dobrý boršč
Dobrý boršč
Dobrý boršč
Dobrý boršč
Dobrý boršč
Dobrý boršč
Dobrý boršč
Dobrý boršč
Fotky vložil: Karofka,Ježíšek,Lokynka,Olča4,tvackova1,MichelePrg,cudovluc,uznevim 
Hodnocení receptu Dobrý boršč
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Komentáře receptu Dobrý boršč
Obrázek uživatelky
profil
Dělám ho často a je to pochoutka.Dávám ale zelí kyselé,brambory a houby.Když nemám maso,tak nám stačí Smajlíkšpekáček.
Obrázek uživatelky
profil
tady v receptě chybi zeli,a co to za boršč bez zeli?Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
to je pravda boršč není polévka hotová za 20min. To je nejméně tak na hodinu a víc. Řepa tam musí být syrová a ne zavařená.
Obrázek uživatelky
profil
se musí umět udělat, jinak nestojí za nic (teď jsem si vzpomněla na Prostřeno: ta paní dala do vody naloženou červenou řepu ve sklenici, zřejmě na kyselo, hostům nechutnalo - pak to šla vylít do záchodu - asi bych to taky nejedla ....od ní ..) Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
jiška neni potřebna jen zahusti a na chuti ne přida takže -bez jiški

Oblíbené recepty v kategorii
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles