1 plechovka naložených rajčat
| 4 střední brambory
| 1 střední cibule
| podle potřeby: olej
| podle chuti: sůl
| majoránka
| slepičí bujón
| kmín
| hl. mouka
| celý pepř
| čerstva bazalka
| 3 stroužky česneku
Postup přípravy receptu Hustá rajčatová polévka:
Na tuku osmažíme do zlatova cibulku, přidáme na menší kostičky nakrájené brambory, vodu, plechovku naložených rajčat a všechno koření i s bujónem a vaříme dokud brambory nezměkout. Kdo je masový, může přidat klobásku nebo kabanos. Až je polévka téměř hotová, zaprášíme moukou nebo přimícháme opraženou zásmažku z tuku a hl. mouky. Jěště necháme přejít varem a podáváme. Výbornou přílohou je rozpečená bageta s česnekovým máslem, která je k dostání v supermarketech. Polévka má pro našince origální a nevšední chuť, nicméně moji chlapi ji slupli ani nedutali. Dobrou chuť