Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jihočeská kulajda

fotka Jihočeská kulajda
Vložil:
Porcí:5
Doba přípravy: 35 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Jihočeská kulajda:

40 g škvařeného sádla  | 40 g hladké mouky  | 300 g brambor  | 1 dl smetany  | 20 g kopru  | 4 ks vejce  | 80 g žampionů  | 1 l vývaru  | 20 g másla  |  kmín  |  sůl  |  ocet  |  petržel

Postup přípravy receptu Jihočeská kulajda:

Ze sádla a mouky připravíme světlou jíšku, za stáleho rozšlehávání zalijeme vývarem nebo vodou, přivedeme k varu. Přidáme očištěné na kousíčky nakrájené brambory, kmín a vaříme doměkka. Přidáme na másle podušené žampiony, kopr, smetanu, ochutíme solí a octem. Do každé porce polévky vložíme jedno zastřené vejce. Posypeme nasekanou petrželí.
Zastřené vejce: Do mírně osolené, okyselené vařící vody opatrně vyklepeme syrové vejce (žloutek se nesmí roztrhnout) a za mírného varu je částečně uvaříme. (žloutek musí zůstat měkký).


Fotky receptu Jihočeská kulajda:

Jihočeská kulajda
Jihočeská kulajda
Fotky vložil: tvackova1,Vikitorie 
Hodnocení receptu Jihočeská kulajda
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !