Postup přípravy receptu Králičí boršč:
V osolené vodě uvaříme králičí maso společně s bobkovým listem, pepřem a novým kořením doměkka.
Měkké maso vyjmeme, vykostíme a nakrájíme na kostičky, vývar přecedíme.
Na rozehřátém másle v hrnci, kde budeme polévku vařit, osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme na proužky nakrájené zelí, karotku a petržel, společně podusíme, zaprášíme moukou, chvíli osmahneme a zalijeme vývarem.
Přidáme na kostičky nakrájené brambory a vše uvaříme doměkka.
Přidáme pokrájenou vařenou, či konzervovanou řepu (konzervovanou již nevaříme, ale přidáme před ukončením vaření). Dále přidáme na čtvrtky nakrájená rajčata (nemáme-li, použijeme protlak), nastrouhaný česnek, ocet a nakrájené maso. Provaříme, odstavíme.
Každou porci na talíři zdobíme kyselou smetanou a posypeme nasekanou petrželkou.