Postup přípravy receptu Vasil Ivanovič boršč:
1. Bobkový list, 1 lžičku soli a celý pepř vložíme do 1 l vody, uvedeme do varu a vložíme omyté maso. Vaříme přikryté asi 70 min.
2. Mezítím oloupeme mrkev, pórek a bílé zelí, očistíme a vše omyjeme. Mrkev a pórek pokrájíme na kolečka, zelí nakrouháme. Červenou řepu omyjeme, oloupeme a nakrájíme na nudličky.
3. Zeleninu přidáme asi po 40 min. vaření k masu, osolíme a opepříme, přidáme ocet, přikryjeme a vaříme na mírném ohni ještě asi 30 min.
4. Poté maso vyjmeme a nakrájíme na kostky. Petrželku omyjeme, osušíme a najemno posekáme. Maso i petrželku vložíme do boršče. Rozdělíme jej do talířů a každou porci ochutíme jednou lžičkou jogurtu.