Použité suroviny receptu Vydatná moravská zelňačka :
2 lžíce sádla
| 1 velká cibule
| 1 lžička sladké a špetka pálivé papriky
| 1 sáček kysaného zelí
| 1 vepřová konzerva nebo 2 nožičky lepší moravské klobásy
| 1/2 kostky masoxu
| 1/2 l kávové smetany nebo mléka ( lze použít i kysanou smetanu)
| 4 lžíce sušené bramborové kaše (není nutná)
| sůl
| česnek
Postup přípravy receptu Vydatná moravská zelňačka :
Cibuli zpěníme, přidáme papriku a zelí i s nálevem. Zalijeme vodou a vaříme do změknutí. Přidáme maso nebo klobásku na kolečka nakrájenou, masox a zalijeme smetanou s rozšlehanou sušenou kaší. Necháme zhoustnout a dochutíme solí a nastrouhaným česnekem. Podáváme s pečivem.