Postup přípravy receptu Zeleninovo-rýžová polévka:
Mrkev, celer, polovinu petržele a brukev nastrouháme nahrubo a vložíme do hrnce na rozpálený olej, stahneme oheň a přidáme, nakrájený na plátky česnek, rozpůlené rajčátko (slupku po uvaření vyhodíme), a půlkolečka jemně nakrájené cibule. Vařím v třílitrovém hrnci.
Zeleninu orestujeme, zalijeme vařící vodou, přidáme masox, opepříme a pod pokličkou vaříme. Po pěti minutách přidáme předem ve vodě propláchnutou rýži (sáček rozstřihneme a vysypeme do polévky). Po 10 minutách přidáme najemno nakrájený pórek.
Protože se rýže vaří kolem 15-18 minut, po 1/4 hodině polévku zkontroluji, přidám polévkové koření, dochutím, zdroj ohně vypnu a posypu zelenou petrželkou.
Fotky receptu Zeleninovo-rýžová polévka:
Fotky vložil: Olča4,cudovluc,damami,evulaS33