Použité suroviny receptu Pomalu pečená balzamová rajčata s mladým pórkem a bazalkou:
200 ml balzámový ocet
| 12 kusů bobkový list
| 1 balení čerstvá bazalka
| 4 stroužky česneku
| 2 lžíce extra pannenský olivový olej
| 1 špetka pepře a soli
| 12 kusů švestková rajčata
| 12 kusů pórek
Postup přípravy receptu Pomalu pečená balzamová rajčata s mladým pórkem a bazalkou:
Rozehřejte troubu na 170 °C. Rajčata zespodu nařízněte do kříže. Na dno zapékací mísy nasypte bazalku s česnekem. Do mísy naskládejte rajčata se zářezy nahoru a do nich nastrkejte bobkové listy a osolte. Mladý pórek osolte, opepřete. Rozmáčkněte spodní konce, dostanou se nich chutě. Poskládejte pórky mezi rajčata. Zalijte balzámovým octem, zakápněte olivovým olejem. Pečte asi hodinu ve vyhřáté troubě. Před podáváním vytahejte bobkové listy.
Fotky receptu Pomalu pečená balzamová rajčata s mladým pórkem a bazalkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!