Použité suroviny receptu Pomazánka z uvařené zeleniny:
250 g zeleniny-mrkev,petržel, celer, hrášek
| 150 g másla
| 1 lžíce hořčice
| 2 mladé cibulky s natí
| 2 vejce uvařená natvrdo
| sůl
Postup přípravy receptu Pomazánka z uvařené zeleniny:
Zeleninu z polévky nebo uvařenou zvlášť ve slané vodě rozmixujeme a dáme do misky. Přidáme rostlinné máslo, hořčici, nadrobno posekané cibulky s natí a vajíčka. Osolíme podle chuti a vymícháme hladkou pomazánku.
Pomazánka z uvařené zeleniny se maže na veku nebo chléb.
TIP
Zbude-li vám z polévky kousek slepičího či kuřecího masa, můžeme jej nadrobno nasekaný přidat do pomazánky spolu s trochou tatarské omáčky a špetkou pepře. Získáte tak zase další pomazánku, kterou můžete přizdobit nadrobno nasekanou zelenou petrželkou.
Fotky receptu Pomazánka z uvařené zeleniny:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!