1 ks pomazánkové máslo
| 125 g tvaroh
| 1 ks drcená treska a la losos
Postup přípravy receptu Lososová pomazánka:
Pomazánkové máslo smícháme s polovinou balení tvarohu a postupně přidáváme drcenou tresku á la losos. Ochutnáváme, aby nebyla pomazánka příliš slaná, protože tzv. nepravý losos (drcená treska) je u každého výrobce jinak osolená. Samozřejmě lze připravit i z plátků tresky á la losos nebo i z pravého lososa. Tam je třeba nejprve plátky naškrabat na drobné kousky a pak vmíchat do připravované pomazánky. Sůl ani jiné koření není nutné přidávat. Pomazánka je výborná na rychlé chlebíčky nebo jednohubky - veka se namaže silnější vrstvou pomazánky, položí se na ni pruh sýru cihla, doprostřed kolečko vajíčka a na něj kousek lososa (zbylá drť nebo plátek) a dílek z plátku citronu. Lze ozdobit i petrželkou a olivami.