350 g pomeranče
| 5 lžic máslo
| 5 lžic hladká mouka
| 1/8 l mléko
| rum
| 5 ks vejce
| 150 g dětské piškoty
| krystalový cukr
Postup přípravy receptu Pomerančový nákyp:
Ze 4 lžic másla a mouky připravíme velmi světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem a povaříme. Po částečném vychladnutí přidáme rum a šťávu z 2/3 pomerančů, 5 žloutků a rozdrcené piškoty a vše promícháme. Pět bílků vyšleháme v tuhý sníh a zvolna je spolu s nakrájenými zbylými pomeranči vmícháme do připravené směsi. Mísu vymažeme máslem a vysypeme cukrem a nákypovou směs v ní upečeme ve středně vyhřátě troubě. Správný nákyp je jemný a je ho dvojnásobně více než před pečením.
Fotky receptu Pomerančový nákyp:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!