Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 19.03. 2024
Dnes má svátek Josef
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pošírované kuře s citronovou omáčkou

fotka Pošírované kuře s citronovou omáčkou
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 105 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 6

Použité suroviny receptu Pošírované kuře s citronovou omáčkou:

300 ml bílého suchého vína  | 1 cibuli, rozkrájenou na čtvrtky  | 1 malou bulvu fenyklu či 2 řapíky celeru  | 1 velkou mrkev, nakrájenou na kousky  | 2 snítky tymiánu, rozmarýnu a estragonu  | 2 velké bobkové listy  | asi 100 g anglické slaniny či uzeného bůčku  | 1/4 lžičky kuliček černého pepře  | 2 kostky bujonu  | 1 celé kuře o váze asi 2 kg  | NA OMÁČKU  | 2 žloutky  | 150 ml smetany ke šlehání  | hrst čerstvého estragonu, nasekaného  | 1 lžičku kukuřičného škrobu  |  šťávu z jednoho citronu  |  sůl a pepř na dochucení

Postup přípravy receptu Pošírované kuře s citronovou omáčkou:

1. Do velkého hrnce dejte všechny suroviny kromě kuřete. Přilijte půl litru vody a uveďte do varu. Po deseti minutách vložte kuře a případně přidejte horkou vodu – maso musí být ponořené.
2. Přikryjte, znovu přiveďte k varu a stáhněte plamen na minimum. Přibližně za hodinu a čtvrt by mělo být kuře měkké; stáhněte ho z ohně a po čtvrthodině vyjměte na talíř. Tekutinu přeceďte, asi půl litru odlijte do rendlíku a svařte na polovinu.
3. Kuře naporcujte, stáhněte kůži, odstraňte hřbetní kost, odřízněte špičky křidýlek, případně biskup. Přikryjte a uchovejte na teplém místě.
4. Prošlehejte žloutky se smetanou, estragonem a čtvrtinou zredukovaného vývaru, vlijte ke zbytku vývaru a povařte na co nejmírnějším ohni. Maizenu rozmíchejte v troše studené vody a přilijte. Míchejte do zhoustnutí (tři až pět minut).
5. Stáhněte z ohně a přišlehejte citronovou šťávu. Jako příloha je ideální rýže.


Fotky receptu Pošírované kuře s citronovou omáčkou:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Pošírované kuře s citronovou omáčkou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Mašle