Vložil: | admin |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 70 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 29 |
|
|
Použité suroviny receptu Pravý hospodský hovězí guláš:
750 g hovězího masa - kližka nebo přední
| 300 g cibule
| sádlo, nebo olej
| rajský protlak nebo rajčata ( nemusí být, spíš jen pro barvu )
| mletá sladká paprika
| majoránka
| hladká mouka
| brambora
| 2 stroužky česneku
| sůl
Postup přípravy receptu Pravý hospodský hovězí guláš:
Cibuli nakrájíme nahrubo a osmahneme na sádle nebo oleji - tak dlouho, dokud není opečená skoro dohněda. udělá v guláši pěknou barvu a chuť. Posypeme 2 lžícemi papriky, přidáme rajský protlak nebo rajče bez slupky a semen, a přidáme 2 lžíce hladké mouky na zahuštění. Chvilku ještě osmahneme a trochu podlijeme vodou.
Masonakrájené na větší kousky ( cca 3x3x3 cm ) nasypeme do základu, aby se v něm obalilo. Osolíme, opepříme, přidáme 1 lžíci majoránky a zalijeme vodou, aby v něm maso bylo ponořené. Dusíme cca 1 hodinu. Dochucujeme majoránkou a podléváme vodou, nikoli vývarem! Po hodině dušení do guláše přidáme nastrouhanou bramboru na zahuštění- zhruba 10 min před koncem varu!
Na konci vaření přidáme dle chuti 2 prolisované stroužky česneku, dochutíme solí, pepřem a majoránkou.
Podáváme s chlebem nebo knedlíkem, posypané nakrájenou cibulí.
Fotky receptu Pravý hospodský hovězí guláš:
Fotky vložil: Natural,Mangovka,Marci7,Bezinka