110 g másla
| 6 vajec
| 130 g práškového cukru
| 50 g čokolády
| 110 g mletých mandlí
| 40 g strouhané housky
| 1 balíček vanilkového cukru
| Nádivka:
| 150 g másla
| 100 g práškového cukru
| 1 vejce
| 1 lžíce rumu
Postup přípravy receptu Pražský dort:
Žloutky s máslem a cukrem mícháme 20 minut. Potom přidáme změklou čokoládu, mleté mandle, vanilkový cukr a všechno promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme jej i s prosetou strouhanou houskou do žloutků. Těsto pomalu pečeme v dortové formě vymaštěné máslem a vysypané moukou. Upečený dort rozřízneme a naplníme nádivkou. Povrch polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme šlehanou smetanou.
Nádivka: Máslo s cukrem dobře vymícháme. Přidáme celé vejce, rum a všechno ještě promícháme.
Fotky receptu Pražský dort:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!