Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Preclíky v citrónové polevě

fotka Preclíky v citrónové polevě
Vložil:
Porcí:8
Doba přípravy: 45 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 18

Použité suroviny receptu Preclíky v citrónové polevě:

1 ks bílek  | 150 g cukr moučka  | 1 lžička citronová šťáva  | těsto:  |  200 g máslo  |  1 ks žloutek  | 300 g mouka hladká  | 1 špetka sůl  | 100 g cukr moučka  | 1 lžíce rum

Postup přípravy receptu Preclíky v citrónové polevě:

Než začneme, rozehřejeme si troubu na 175 °C. Plechy si vymastíme tukem.
Mouku s cukrem si prosejeme na vál. Doprostřed vykroužíme důlek, do kterého vlijeme žloutek, rum a lehce osolíme. Máslo nastrouháme na hrubém struhadle do mouky a rychle vše zpracujeme do těsta, které dobře propracované zabalíme do utěrky a dáme na hodinu do lednice.
Na pomoučeném válu tvoříme malé preclíčky, které klademe na mastný plech. Pečeme asi 10 minut a vyndáváme ještě světlé.
Bílek s cukrem a citrónovou šťávou velmi dobře rozetřeme na polevu, kterou potíráme preclíky z obou stran a sušíme na drátěných mřížkách.


Fotky receptu Preclíky v citrónové polevě:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Preclíky v citrónové polevě
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !