Postup přípravy receptu Převalované koláčky:
Z mléka, droždí a cukru uděláme kvásek. Z mouky, žloutků, celého vejce, oleje a soli vypracujeme spolu s vykynutým kváskem těsto. Rozdělíme je na poloviny, dáme na vál, vyválíme na placky a na každou nastrouháme 1/2 kostky 100% tuku. Přeložíme, rozválíme a ještě 3x přeložíme a rozválíme. Pak rozválíme na prst silný plát, nakrájíme rádýlkem čtverečky, dáme tvarohovou náplň, zabalíme a koláčky klademe na vymazaný plech. V každém koláčku vytvoříme jamku, do které dáme kousek povidel a posypeme posypátkem. Upečeme dozlatova. Po vychladnutí pocukrujeme. Také můžeme péct pouze kuličky, které po upečení namáčíme v rumu a ihned v mletých vlašských ořechách. Poté pocukrujeme.