Použité suroviny receptu Převrácené ananasové koláčky:
50 g strouhaného kokosu
| 100 g másla + na vymazání formiček
| 200 g krupicového cukru
| 3 velká vejce
| 180 g hladké mouky
| 1 lžičku prášku do pečiva
| 2 lžičky vanilkového extraktu nebo půl sáčku vanilinového cukru
| 130 ml mléka
| NA NÁPLŇ
| 100 g másla
| 100 g přírodního tmavého krupicového cukru
| 2 lžíce tmavého rumu
| 400 g konzervu ananasových koleček, osušených
| 6 kandovaných třešní
| K PODÁVÁNÍ
| smetanu, případně vanilkový krém
Postup přípravy receptu Převrácené ananasové koláčky:
1. Troubu rozehřejte na 180°C, horkovzdušnou na 160 stupňů. Šest formiček o objemu 200ml vymastěte máslem. Vršky koláčků (náplň) vytvoříte tak, že dáte do rendlíku máslo, cukr a rum a všechno povaříte, dokud se cukr úplně nerozpustí; trvá to jen pár minut. Vzniklou směs opatrně rozdělte do formiček. Do lázně poté položte vždy jedno kolečko ananasu; doprostřed zapíchněte kandovanou třešeň.
2. Připravte těsto: dejte na pánev kokos a nasucho ho lehce opražte tak, aby získal světle zlatavou barvu. Stáhněte plamen a nechte kokos vychladnout. Poté ho smíchejte se zbývajícími přísadami a všechno dobře spojte.
3. Vzniklou směsí přelijte plátky ananasu. Formičky položte na plech a na dvacet minut vložte do rozpálené trouby; koláčky by měly pěkně vyběhnout. Až budou hotové, vyklopte je a podávejte se smetanou nebo vanilkovým krémem.
Fotky receptu Převrácené ananasové koláčky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!