Postup přípravy receptu Provensálské fazolky s hovězím masem:
Maso zpevníme kuchyňským provázkem, zastrčíme bobkový list. Očištěnou a omytou zeleninu nakrájíme na větší kusy. Cibuli oloupeme. Omyté fazolky, očistíme a rozpůlíme. Česnek oloupeme, rajčata ponoříme do vroucí vody, vyjmeme a oloupeme. Omytou petrželku jemně usekáme. Maso vložíme do 3 litrů studené vody, přidáme zeleninu, cibuli, petrželovou nať, kuličky pepře a jalovce. Vaříme na velmi mírném ohni asi 2 hodiny, teprve před koncem vaření osolíme. Oloupanou střední cibuli nahrubo usekáme a lehce opečeme na rozpáleném oleji. Přidáme na plátky nakrájený česnek, opečeme, vmícháme rajský protlak a na kostky nakrájená rajčata. Dusíme asi 15 minut. Fazolky krátce povaříme v osolené vodě, propláchneme studenou vodou a spolu s tymiánem, bazalkou a sekanou petrželkou přidáme k rajčatové směsi. Osolíme, opepříme a podusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme z polévky, odstraníme provázek a naporcujeme. Rozložíme na talíře, přidáme fazolky a ozdobíme nakrájenou mrkví z polévky. Podáváme s bílou vekou.