Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Prstíky s čokoládou

fotka Prstíky s čokoládou
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 40 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 14

Použité suroviny receptu Prstíky s čokoládou:

75 g másla na kousky  | lžíci cukru  | 125 g hl. mouky  | 3 ušlehaná vejce  | dle potřeby olej  | špetku soli  | trochu cukru na obalení  |  čokoláda:  | 125 g hořké čokolády  | 450 ml mléka  | 4 lžíce cukru  | lžičku kukuř. škrobu  |  ozdoba:  | 145 ml smetany ke šlehání

Postup přípravy receptu Prstíky s čokoládou:

1. máslo, cukr a 225 ml vody svařte na mírném ohni, až se máslo rozpustí. Pak zvyšte příkon tepla a vsypte najednou mouku a sůl. Vařečkou promíchejte, až se těsto přestane lepit na stěny nádoby.

2. stáhněte z ohně, nechte lehce vychladnout a po jednom vmíchejte vejce, až vznikne lesklé a hladké těsto.

3. ve fritéze nebo vyšším kastrůlku zahřejte olej na 190° (vhodíte-li do něj kostičku chleba, ihned zezlátne).

4. zatímco se olej rozpaluje, naplňte těstem cukrářský sáček s hvězdicovou hubičkou (churros při smažení hodně nabývají, proto otvor nemusí být moc velký) a vytlačujte kousky těsta rovnou do horkého oleje. Od stříkací hubičky těsto nejlépe odlepíte vlastním prstem namočeným ve vodě. Smažte dozlatova, v oleji obracejte a přidržujte pomocí vidličky.

5. na kuchyňském papíru nechte odsát přebytečný tuk a prstíky obalte v jemných cukrových krystalcích.

6. na čokoládu svařte polovinu mléka s nastrouhanou čokoládou na mírném ohni, až se čokoláda rozpustí. V druhé polovině mléka rozšlehejte pomocí vidličky škrob a pomalu ji přilijte k teplému čokoládovému mléku. Vmíchejte cukr a pomalu za stálého míchání asi tři minuty vařte, až směs zhoustne. Stáhněte z ohně a dál promíchávejte, až je čokoláda úplně hladká. Podávejte s pěkným kopečkem husté šlehačky.


Fotky receptu Prstíky s čokoládou:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Prstíky s čokoládou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Koleda