50 dkg pšeničné mouky
| 1/4 l mléka
| 3 vejce
| 1 lžíce másla
| 4 dkg kvasnic
| 0,35 l vlažné vody
| 15 dkg mísla na pečení
| sůl
Postup přípravy receptu Pšeničné bliny:
Polovinu prosáté mouky zaděláme s kvasnicemi rozmíchanými ve vodě. Zákvas přikryjeme ubrouskem a necháme v teple 2 hodiny kynout. Osolíme, přidáme zbytek mouky, máslo a 2 žloutky. Zaděláme a necháme hodinu kynout. Zalijeme horkým mlékem, znovu zaděláme a necháme 1,5 hodiny kynout. Bílky ze 3 vajec ušleháme na sníh a zamícháme do těsta a necháme 30 minut odpočívat. Pánev potřeme rozpuštěným máslem. Na rozpálenou pánev nalijeme 1/2 cm vrstvu těsta a po několika vteřinách vložíme do rozehřáté trouby a pečeme dorůžova. Hotové bliny pokládáme na ubrousek a necháme v teple. Podáváme se smetanou, kaviárem nebo uzenou rybou.
Fotky receptu Pšeničné bliny:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!