Použité suroviny receptu Pudink s vlašskými ořechy:
100 g jader vlašských ořechů
| 175 g hnědého cukru
| 175 g změklého másla
| 50 g mascarpone
| 4 lžíce pomerančové šťávy
| 1 špetka soli
| 1 vejce
| 120 g mouky
| dle potřeby: máta na ozdobu
Postup přípravy receptu Pudink s vlašskými ořechy:
1. Ořechy posekáme, polovinu z nich nasypeme do vymazané zapékací formy.
2. V hrnci dusíme asi 2 min. 50 g másla, 50 g cukru, mascarpone, 3 lžíce pomerančové šťávy a sůl. Polovinu směsi přelijeme do formy a potřásáním rozlijeme po stěnách.
3. Zbývající máslo ušleháme do pěny a postupně vmícháváme zbylý cukr, vejce, mouku a zbytek pomerančové šťávy. Těsto vložíme i do formy a zakryjeme papírem na pečení. Převážeme kuchyňskou nití.
4. Formu vložíme do vodní lázně a vaříme asi 75 min. Pudink vyklopíme a přelijeme zbylou horkou omáčkou. Dezert ozdobíme mátou.
Fotky receptu Pudink s vlašskými ořechy:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!