Použité suroviny receptu Pudink se sněhovou čepicí:
600 ml mléka
| 100 g strouhanky
| 6 žloutků
| 50 g másla
| 4 lžíce malinové marmelády
| 50 g cukru
| citrónová kůra
| 4 bílky
| 200 g cukru
Postup přípravy receptu Pudink se sněhovou čepicí:
Do mléka vmícháme citrónovou kůru a dáme zahřívat do vhodné nádoby. Až mléko vzkypí, odstavíme z plotny a necháme asi 15 minut chladnout. Citrónovou kůru vyjmeme.
Na pánev dáme máslo a cukr a postavíme na plotýnku. Když je máslo roztopené, přidáme strouhanku a zamícháme. Opět dáme stranou vychladnout. Potom vmícháme syrové žloutky a ještě jednou důkladně promícháme. Ohnivzdornou mísu naplníme připravenou směsí a dáme do vodní lázně na 30 až 40 minut (do předehřáté trouby na 180 stupňů C). Z vodní lázně vyjmeme a necháme 10 minut odpočinout.
Potom namažeme marmeládou a nakonec potřeme bílkem ušlehaným s cukrem. Všechno dáme ještě jednou do trouby na (rozpálené na 230 stupňů C) a necháme tak dlouho až bude mít sněhová čepice zlatou barvičku, pak je pokrm hotový. Pudink se servíruje teplý!
Fotky receptu Pudink se sněhovou čepicí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!