Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? 5 důvodů, proč nemůžete zhubnout5 důvodů, proč nemůžete zhubnout Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 300 skvělých výher
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 22.03. 2019
Dnes má svátek Leona
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Rakouský koláč s rybízovou náplní

fotka Rakouský koláč s rybízovou náplní
Vložil:
Porcí:5
Doba přípravy: 90 min
Hodnocení:  ++++++____
Počet hodnocení: 38

Použité suroviny receptu Rakouský koláč s rybízovou náplní:

240 g hladké mouky  | 80 g moučkového cukru  | 150 g másla  | špetka soli  | 1 vanilkový cukr  | 1/2 lžičky nastrouhané citronové kůry  | 2 žloutky  |  tuk na vymazání a hrubá mouka na vysypání formy  |  NÁPLŇ:  | 250 g červeného rybízu i se stopkami  | 1 sklenička rybízové marmelády  | 200 ml smetany ke šlehání  | 150 g krystalového cukru  | 2 bílky  | 100 ml griotky

Postup přípravy receptu Rakouský koláč s rybízovou náplní:

Den předem rozmíchejte bílky, namočte v nich hrozinky rybízu a obalte je v krystalovém cukru. Opatrně je položte na pečící papír a nechte do druhého dne zaschnout při pokojové teplotě. Na vál prosejte mouku, přimíchejte cukry, sůl a citronovou kůru a poklaďte nastrouhaným nebo pokrájeným studeným máslem. Vidličkou vše rozmačkejte, zapracujte žloutky a nakonec studenýma rukama vypracujte hladké těsto. Zabalte ho do fólie a uložte na 30 minut do chladu. Potom ho rozválejte na pomoučeném vále na kulatý plát a pomocí válečku přeneste do vymazané a vysypané formy na koláč. Vložte do trouby vyhřáté na 190 st.C a korpus upečte dozlatova. Marmeládu rozehřejte, rozmíchejte s griotkou a potřete jí vnitřek upečeného korpusu. Až úplně vychladne, uložte ho do druhého dne do chladu. Před podáváním ozdobte koláč obaleným rybízem a tuhou šlehačkou.


Fotky receptu Rakouský koláč s rybízovou náplní:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Rakouský koláč s rybízovou náplní
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !