Použité suroviny receptu Ranné brambory ve smetaně:
1 kg ranných brambor
| 1 lžíce Rama Créme Bonjour kostka
| 350 ml Rama Cremefine ke šlehání
| 50 g nízkotučného parmezánu
| 4 stroužky česneku
| sůl, pepř, muskátový ořech
Postup přípravy receptu Ranné brambory ve smetaně:
Nové brambory buď oškrábeme nebo kartáčkem důkladně omyjeme a neloupáme. Syrové nakrájíme na plátky. Zapékací mísu vymažeme Ramou, plátky brambor naklademe tak, aby se překrývaly jako střešní tašky. Prolisovaný česnek smícháme s Ramou Cremefine, solí a nastrouhaným muškátovým oříškem. Touto směsí zalijeme brambory a pečeme ve vyhřáté, na 200 stupňů C, troubě. Krátce před dopečením je posypeme sýrem, ještě 10 minut dopékáme. Můžeme také posypat nasekanou natí zelené petrželky.
Fotky receptu Ranné brambory ve smetaně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!